مو یکی از عناصر بسیار موثر در زیبایی چهره و افزایش اعتماد به نفس افراد است. قطعا موهای بد حالت و گره خورده می توانند چهره شما را آشفته و نامرتب نشان دهند. به همین دلیل افرادی که دارای موهایی بد حالت و آسیب دیده هستند، به دنبال روشی برای صاف و درخشان نمودن موهای خود می باشند. کراتین مو یکی از روش های بسیار موثر جهت صاف و درخشان کردن موها است که امروزه از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. در طول انجام کراتین مو آسیب دیدگی های مو بهبود پیدا می کنند و ظاهر زیباتری از موها به نمایش گذاشته می شود. نکته قابل توجه در رابطه با کراتینه کردن مو این است که این روش از مزایا و معایب متعددی برخوردار می باشد که بهتر است پیش از انجام کراتین مو با آن ها آشنا شوید. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با هر آنچه نیاز است در رابطه با کراتین مو بدانید، به طور کامل آشنا کنیم.

کراتین مو چیست؟

کراتینه کردن مو نوعی فرایند شیمیایی می باشد که به کمک آن وز بودن مو از بین رفته و موها درخشان تر می شوند. معمولا نتیجه کراتین مو حدود شش ماه ماندگاری دارد و به مرور ، مو به حالت قبلی خود باز می گردد. فرمول کراتین نیز با توجه به حجم و نوع موها متفاوت است. به طور مثال برخی از انواع کراتین ها در طول حرارت دهی فرمالیدئید آزاد می نمایند و برخی دیگر فاقد فرمالدئید می باشند. به طور کلی کراتین حاوی پروتئین های ضروری مو می باشد که به تغذیه موها کمک می نماید و موجب می شود تا موها سالم تر به نظر برسند. برای دستیابی به نتیجه رضایت بخش بهتر است کراتینه کردن مو توسط افراد متخصص و مجرب در این زمینه انجام شود. فراموش نکنید که کراتینه کردن مو به معنای رساندن پروتئین های ضروری به ساقه مو است. بنابراین علاوه بر افرادی که موی وز دارند، دیگران نیز می توانند از آن استفاده نمایند.

یکی از سوالات رایج در رابطه با کراتین مو، این است که این روش چه تفاوتی با ریلکسر دارد؟

در جواب باید گفت که کراتین کاملا موقتی است و پس از چند ماه به طور کامل از روی موها پاک می شود. در صورتی که ریلکسر یک روش شیمیایی و دائمی است. که در کنار صاف کردن موها موجب ضعیف و شکننده شدن آن ها نیز می شود. در صورتی که در کراتینه کردن مو از پروتئین های ضروری مو استفاده می شود و موها دچار آسیب دیدگی نمی شوند.

کراتین مو در خانه

مراحل انجام کراتین مو

از معمول ترین سوالاتی که در رابطه با کراتین مو پرسیده می شود، این است که آیا می توان کراتینه کردن مو را در خانه انجام داد؟ در جواب باید گفت که این کار امکان پذیر است. اما نباید توقع داشته باشید که نتیجه به دست آمده با انجام کراتین توسط فرد متخصص در سالن های آرایشی یکی باشد. اما اگر قصد دارید این کار را در منزل انجام دهید، بهتر است از کیفیت مواد کراتینه اطمینان حاصل نمایید و مطابق با دستورات روی جلد آن عمل کنید. از طرفی دوام کراتینه کردن مو در منزل بسیار کمتر از انجام آن در سالن های زیبایی است. به طور کلی مراحل انجام کراتین مو به شرح زیر می باشد.

  1. در ابتدا باید موها را با استفاده از شامپوی مناسب به طور کامل شستشو داد.
  2. در ادامه باید موها را خشک کرد. البته به صورتی که رطوبت موها به طور کامل گرفته نشود و حدود ۲۰ درصد از رطوبت موها حفظ گردد.
  3. در مرحله بعدی با توجه به حجم موها آن ها را به ۴ تا ۱۰ دسته تقسیم بندی می نمایند. فراموش نکنید که هرچه تعداد تقسیم بندی افزایش یابد، کیفیت کراتینه کردن مو هم بهترین خواهد شد
  4. در این مرحله مواد کراتینه را داخل ظرف ریخته و با کمک فرچه ، موها را به آن آغشته می نمایند. البته مالیدن مواد به موها باید از یک بند انگشت پایین تر از ریشه ها انجام شود. توجه داشته باشید که مواد باید به صورت یکدست و لایه نازک روی موها قرار بگیرد.
  5. در ادامه باید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا وز بودن موها از بین برود. پس از آن نیز باید حدود ۵۰ دقیقه دیگر منتظر ماند.
  6. پس از آن موها را با استفاده از سشوار خشک می کنند.
  7. بعد از خشک کردن موها باید با حرارت بالای ۴۰۰ تا ۴۵۰ درجه سانتی گراد، با استفاده از اتو مو آنها را صاف کرد. تقریبا هر دسته از موها را باید ۸ بار اتو کشید.

انواع کراتین مو

همانطور که گفته شد با توجه به حجم و نوع مو از روش های مختلفی برای کراتینه کردن موها استفاده می شود. به طور کلی کراتین مو انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

کراتین برزیلی

این نوع از کراتینه علاوه بر اینکه تمامی وزهای مو را از بین می برد، بلکه حجم موها را نیز حفظ می نماید. معمولا این کراتینه به افرادی توصیه می شود که موهای بد حالت و وز دارند. مدت زمان مورد نیاز برای کراتینه کردن مو به روش برزیلی حدود یک ساعت و نیم است. نتیجه آن نیز معمولا ۳ تا ۶ ماه ماندگاری دارد. روغن های مفید مورد استفاده در این روش موجب درخشان شدن و نرمی موها بعد از کراتین کردن آن ها می شود.

کراتین احیایی

از این کراتین زمانی استفاده می شود که می خواهند وز بودن موها را از بین ببرند، اما فر بودن موها را حفظ نمایند. از این روش برای افرادی استفاده می شود که موی خوش حالت و فر زیبایی دارند، اما وز بودن موها زیبایی آن ها را از بین برده است. این نوع از کراتینه نیز حدود ۲ ماه ماندگاری دارد.

کراتین مو مردانه

این نوع از کراتین مو همانطور که از نامش پیداست برای موی آقایان مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا آقایانی که موی بلندی دارند، برای برطرف نمودن خشکی مو و خوش حالت نمودن آن از این کراتینه استفاده می نمایند.

کراتین مو مردانه

مزایای کراتین مو

همانطور که گفته شد کراتین مو از مزایای قابل توجهی برخوردار است که بهتر است پیش از انجام کراتینه مو با آن ها آشنا شوید. از مهم ترین مزایای کراتینه کردن موها می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • از کراتینه کردن مو می توان برای صاف و درخشان نمودن تمامی موهای فر، مجعد، صاف، رنگ شده و … استفاده نمود.
  • با توجه به آسیب دیدگی موها توسط روش های قدیمی و یا روش های دائمی مانند ریلکسر، کراتین مو روشی بی ضرر است.
  • فرقی نمی کند که جنس و حجم موهای شما به چه صورت است. با استفاده از این روش به راحتی می توانید با تاثیرگذاری فوق العاده ای موهای خود را صاف و درخشان نمایید. از طرفی پس از چند وقت ظاهر موهای شما به حالت طبیعی خود باز خواهد گشت.
  • با استفاده از این روش به راحتی می توان به حالت دهی آسان تر موها کمک نمود. در این صورت نیازی نیست برای صاف و حالت دار نمودن موها از مواد شیمیایی و حالت دهنده های حرارتی استفاده نمایید.
  • با توجه به سایر روش های صاف کردن مو به صورت موقت و دائم، استفاده نمودن از این روش نیاز به مراقبت کمتری دارد. بنابراین نیازی نیست که از محصولات متنوع پس از کراتینه کردن موها استفاده نمایید.
  • استفاده نمودن از این روش صاف کردن موها با هیچ گونه عوارض جانبی همراه نمی باشد.
  • از آنجایی که کراتین مو حاوی پروتئین های مورد نیاز مو می باشد. استفاده نمودن از آن می تواند به بهبود ساختار مو کمک نماید.
  • بانوان و آقایان می توانند از این روش برای صاف کردن موهای خود استفاده نمایند.
  • کراتینه کردن مو موجب شانه شدن راحت تر آن ها نیز می شود.

معایب کراتین مو

البته فراموش نکنید که کراتین مو علاوه بر مزایا از معایبی نیز برخوردار است که بهتر است قبل از کراتینه کردن موها، با آن ها آشنا شوید.

  • کراتین موجود در مواد کراتینه با مواد شیمیایی ساخته می شود.
  • هزینه کراتینه کردن مو نسبتا زیاد است. زیرا علاوه بر هزینه کراتینه کردن باید شامپوهای بدون سولفات خریداری نمایید که قیمت بالاتری از شامپوهای معمولی دارند.
  • ماندگاری کراتین موقت است و پس از آن موها دوباره به حالت اول خود باز می گردند.
  • کراتین مو در بارداری منع شده است و احتمالا عوارضی دارد.
  • در صورت وجود فرمالدئید امکان بروز واکنش های آلرژیک وجود دارد.
  • از آنجایی که فرمالدئید نوعی ماده سرطان زا است. اگر از کراتین های حاوی فرمالدئید استفاده نمایید، ممکن است موهای شما دچار آسیب دیدگی شدید شوند.

مراقبت های بعد از کراتین مو

برای افزایش ماندگاری کراتین مو و پیشگیری از آسیب دیدگی موها بهتر است نکات مراقبتی پس از کراتینه مو را جدی بگیرید. از مهم ترین نکات مراقبتی بعد از کراتینه مو می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • فرمالدهید نوعی ماده سرطان زا است. بنابراین بهتر است از کراتین های بدون فرمالدهید استفاده نمایید.
  • تا سه روز (۷۲ ساعت) بعد از کراتینه کردن موها، از شستشوی آن ها اجتناب نمایید.
  • حداقل تا دو روز بعد از کراتینه کردن، موها را با استفاده از سنجاق، کلیپس و یا کش نبندید.
  • از شامپوهای فاقد سولفات برای شستن موها استفاده نمایید.
  • از بالش هایی با روکش ابریشم و یا ساتن استفاده کنید.
  • برای چند روز از رفتن به استخر و یا دریا خودداری نمایید.