پارافین تراپی چیست و چه مزایایی دارد؟
پارافین تراپی یا پارافین درمانی (Paraffin Treatment) بر اساس یکی از ویژگی های مهم پارافین وکس انجام می شود. روغن پارافین دارای ظرفیت گرمایی و حرارتی بالایی است به این معنی که می تواند حرارت را جذب و برای مدت طولانی در خود حفظ کند و کم کم در محیط اطراف خود آزاد نماید. پارافین تراپی یا پارافین درمانی بر مبنای یک مزیت ساده روغن پارافین به نام انتقال حرارت انجام می گیرد. حرارت به بافت مورد نظر که پارافین بر روی آن قرار گرفته است منتقل می شود. ذوب شدن پارافین در دستگاه پارافین تراپی یا Paraffin Bath سبب ذخیره حرارت در آن می شود. سپس دست یا پا یا صورت یا هر عضوی از بدن که در معرض پارافین ذوب شده قرار گیرد ، توسط آن احاطه می شود و پس از مدتی ، پارافین از فاز مایع به جامد تبدیل شده و حرارت خود را به آن عضو منتقل می نماید. حرارت موضعی اعمال شده موجب کاهش درد در عضو مورد پارافین درمانی می شود. از دیگر مزایای پارافین تراپی ، نرم شدن پوست های خشک و آسیب دیده است. هم زمان پارافین درمانی موجب باز شدن منافذ پوست شده و جریان خون را در پوست افزایش می دهد که این امر سبب جوان سازی و رفع خشکی و چین و چروک پوست خواهد شد. پارافین درمانی را می توان در سالن های زیبایی یا حتی در منزل انجام داد و از مزایای آن برخوردار شد.
روش انجام پارافین تراپی
برای انجام پارافین درمانی به مواد و وسایل زیر نیاز دارید:
- یک و نیم تا دو کیلو گرم پارافین بهداشتی
- روغن گیاهی یا لوسیون نرم کننده مناسب
- یک دستگاه پارافین تراپی (اگر فقط برای دست و صورت نیاز دارید، یک دستگاه پارافین درمانی کوچک کافی است ولی چناچه قصد انجام پارفین تراپی پا را نیز دارید باید از دستگاه بزرگ استفاده نمایید.)
- کیسه یا دستکش پلاستیکی
- حوله (جهت افزایش زمان گرم ماندن پارافین
روش انجام پارافین تراپی و مراحل انجام آن به ترتیب زیر می باشد:
- قالب های پارافین بهداشتی را به میزان لازم درون دستگاه پارافین تراپی ذوب کنید (پارافین باید به اندازه ای باشد که وقتی ذوب شد و عضو مورد نظر را در پارافین فرو بردید ، به طور کامل عضو را در بر گیرد).
- عضو مورد نظر را با صابون به خوبی شستشو دهید تا چربی اضافی از روی پوست پاک شده و منافذ پوست باز شود.
- پوست قسمت مورد نظر را با روغن یا کرم نرم کننده مناسب به خوبی آغشته کنید زیرا انجام پارافین تراپی سبب جذب رطوبت از پوست شده و پوست را خشک می کند.
- پس از این که پارافین کاملا ذوب شده و به دمای مناسب رسید (یعنی پوست بدن را نسوزاند. دمای مناسب حدود ۵۰ درجه سانتی گراد است که می توان با دماسنج اندازه گیری کرد) ، دست یا پا یا آرنج یا عضو مورد نظر را در پارافین مذاب فرو ببرید. خیلی دقت کنید که کف ظرف را لمس نکنید زیرا سبب سوخت پوست می شود. پارافین باید تمام قسمت مورد نظر را احاطه کند.
- دست یا پا را از پارافین خارج کرده و چند ثانیه صبر کنید تا پارافین کمی سفت شود. و بعد دوباره عضو مورد نظر را در پارافین فرو برید.
- این کار را ۱۰ تا ۱۲ بار تکرار کنید تا یک لایه ضخیم از پارافین روی پوست را فرا گیرد. این کار سبب حفظ حرارت بر روی پوست به مدت طولانی تری می شود.
- دست یا پای خود را درون کیسه پلاستیکی قرار دهید تا حرارت پارافین حفظ شود و منافذ پوست برای مدت زمان بیشتری باز بماند.
- سپس دست یا پا را به همراه کیسه پلاستیک داخل حوله قرار دهید.
- به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجازه دهید به همین صورت باقی بماند. سپس پارافین را که دیگر تقریبا خنک و جامد شده از روی پوست برداشته و به داخل دستگاه پارافین تراپی برگردانید و روی آن را تا استفاده بعدی بپوشانید.
- برای بهتر شدن شرایط پوست بهتر است پس از انجام پارافین درمانی ، پوست را با کرم نرم کننده یا روغن های گیاهی به خوبی و با حرکات چرخشی ماساژ دهید.
مزایای پارافین تراپی
- تسکین درد های ناشی از رماتیسم و آرتیریت
- ریلکس کردن عضلات سفت شده
- مناسب برای ماساژ درمانی و کار درمانی
- درمان برخی جراحات ورزشی و آسیب های فیزیکی
- افزایش دامنه حرکت مفاصل
- درمان خشکی پوست بخصوص در افرادی که دست خود را زیاد می شویند
- برای درمان خشکی ناشی از کار زیاد
- درمان پوست های خشک و خشن
- جهت انجام مانیکور و پدیکور در سالن های آرایشی
- جوانسازی پوست صورت
- درمانی سردی دست و پا