کربنات کلسیم خوراکی چیست؟
کربنات کلسیم خوراکی ماده ای بسیار مطلوب و پایه ای برای سلامت استخوان ها و دندان ها بوده و به عنوان یک منبع کلسیم محسوب می شود. کلسیم کربنات همچنین برای درمان برخی بیماری های خواص نظیر پوکی استخوان و مشکلات گوارشی همچون سوزش سر دل و ناراحتی معده کاربرد دارد. کربنات کلسیم به عنوان یک عامل محار کننده فسفات در درمان هایپر فسفاتمی در بیمارانی که از نارسایی مزمن کلیه رنج می برند مصرف می شود. کربنات کلسیم همچنین به بیماران مبتلا به IBS برای کاهش اسهال کمک می کند. البته باید توجه داشت که مصرف کربنات کلسیم دارای دوز و مقدار مشخصی بوده و مصرف بیش از حد کلسیم کربنات می تواند موجب هایپرکلسمی ، استفراغ یا درد شکم شود.
در صنایع غذایی از کربنات کلسیم به عنوان یک نگهدارنده و یا تثبیت کننده رنگ استفاده می شود. در تهیه کیک ها ، کلسیم کربنات برای واکنش با اسید ها جهت ایجاد به عنوان مخمر مصرف می گردد. کربنات کلسیم همچنین یک تنظیم کننده pH در تهیه خمیر است. کلسیم کربنات خوراکی به غذا های آماده نظیر صبحانه های فوری حاوی غلات و یا جایگزین های شیر مثل شیر سویا و یا شیر بادام افزوده می شود.
نیاز بدن انسان به کلسیم بستگی به موارد مختلف دارد. در کودکان ۹ تا ۱۸ سال ، روزانه به ۱۳۰۰ میلیگرم کلسیم نیاز است در حالی که بدن بزرگسالان تا سن ۵۰ سال به حداکثر ۱۰۰۰ میلیگرم از آن احتیاج دارند. زنان بالای ۵۰ سال باید روزانه ۱۲۰۰ میلیگرم کلسیم دریافت کنند زیرا در این سن ، توانایی بدن زنان کاهش می یابد. در افراد مسن ، کارایی بدن جهت جذب کلسیم پایین می آید به همین علت این افراد باید میزان بیشتری کلسیم نسبت به جوانان دریافت کنند.
مزایای استفاده از کربنات کلسیم خوراکی
مزیت استفاده از کربنات کلسیم در صنایع خوراکی تنها محدود به تامین کلسیم نمی شود بلکه فواید دیگری نیز دارد از جمله:
- بهبود بافت آدامس، اسنک و برنجک
- به عنوان یک منبع تامین کلسیم برای نان ، شیرینی جات ، نودل فوری ، ماست و محصولات لبنی
- یک کمک تصفیه برای آرد گندم و نشاسته
- ماده ضد انعقاد و آنتی کیک جهت ادویه جات و چاشنی ها
- برای خنثی سازی حالت اسیدی مواد غذایی
- مورد استفاده جهت پوشش دهی شکلات
- به عنوان یک حجم دهنده در تولید برخی مواد غذایی