پارافین خوراکی چیست
پارافین خوراکی یک ترکیب تولید شده در صنایع پتروشیمی و نوعی روغن غیر طبیعی است. با توجه به این که پارافین یک روغن حیوانی و نباتی نیست بنابراین برای بدن انسان خواص و عوارضی دارد که در این مطلب به ذکر آن ها می پردازیم. پارافین را بیشتر با کاربرد های صنعتی و بهداشتی آن نظیر شمع سازی ، کارهای هنری ، تولید کرم ها و محصولات آرایشی و بهداشتی می شناسیم ، ولی واقعیت این است روغن پارافین دارای خواص درمانی هم هست.
خواص پارافین خوراکی برای کودکان و نوزادان
پارافین خوراکی دارویی در بازار با نام شربت پارافین شناخته می شود. این دارو برای نوزادان و کودکان کم سن و سالی که به مشکل گوارشی یبوست مبتلا می شوند تجویز می گردد. شربت پارافین با ایجاد نوعی روغن غیر قابل انحلال در آب در اطراف مدفوع کودک ، سبب تسهیل دفع شده و نقش ملین را ایفا می کند. البته همانطور که گفته شد ، مصرف خوراکی پارافین دارای عوارضی است که سبب می شود پیش از استفاده موارد زیر را در نظر بگیرید:
– پارافین خوراکی صرفا با تجویز پزشک مصرف شود
– این ماده سبب تحریک پوست ناحیه مقعد کودک خواهد شد
– مصرف پارافین خوارکی می تواند جذب برخی دارو ها نظیر قرص های ویتامین را مختل کند
مضرات و عوارض پارافین خوراکی
همانطور که گفته شد ، پارافین جزء روغن های حیوانی و گیاهی نبوده و محصولی از صنایع پتروشیمی است بنابراین مصرف مداوم آن خطراتی برای سیستم گوارشی و سایر ارگان های بدن ایجاد می کند. با توجه به اینکه پارافین خوراکی ظرفیت تحمل گرمایی بالایی دارد ، متاسفانه امروزه برخی از تولید کنندگان روغن های خوراکی از آن در ترکیب روغن سرخ کردنی استفاده می کنند تا هزینه تولید خود را کاهش دهند. مصرف پارافین خوراکی به صورت مداوم و بدون تجویز پزشک خطرات فراوانی را متوجه سلامت انسان می کند. پارافین یکی از محصولات تولید شده از نفت خام است که چربی آن قابل تجزیه در بدن نبوده و مصرف مداوم پارافین خوراکی (موجود در روغن های سرخ کردنی) سبب ایجاد بیماری های قلبی و عروقی خواهد شد و کشنده است.