آنالیز سولفات آهن
آنالیز سولفات آهن یا زاج سبز به دلیل اینکه این محصول یکی از مواد شیمیایی مهم مورد استفاده در کشاورزی ، صنعت و موارد درمانی است از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. سولفات آهن عرضه شده توسط تولید کنندگان این محصول با توجه به موارد کاربرد مختلف آن دارای آنالیز های متفاوت است. آنالیز سولفات آهن منعکس کننده اطلاعات مهمی در مورد آن از قبیل میزان رطوبت ، ناخالصی های موجود ، خلوص یون آهن ، تعداد یون آهن ، میزان شوری ، میزان اسیدیته و … می باشد.
سولفات آهن به عنوان یک ماده شیمیایی و کود کشاورزی با آنالیزها و ویژگی های مختلفی قابل تولید است. دو نوع اصلی این ماده عبارتند از سولفات آهن ۲ ظرفیتی ۷ آبه و سولفات آهن ۳ که هر یک دارای مشخصات خاص خود هستند. تمام انواع آنالیز سولفات آهن همیشه یکسان نیست بلکه اطلاعاتی در آن نشان داده می شود که از آزمایشگاه خواسته شده است. آنالیز سولفات آهن دارای اهمیت زیادی بر روی صنایع می باشد. برای مثال سولفات آهن مصرفی در صنایع روی باید از لحاظ سطح آهن موجود در آن دارای مقدار مشخصی باشد. همچنین میزان فلزات سنگین اعلام شده در آنالیز سولفات آهن مورد استفاده در کشاورزی و خوراک دام باید کمتر از پنجاه پی پی ام اعلام گردد تا برای انسان ، حیوان و گیاهان مشکلی ایجاد نکند.
در کشور ما آزمایشگاه های زیادی برای سنجش محتوایات مواد معدنی و مواد شیمیایی وجود دارند که می توان از طریق آنها اقدام به تهیه آنالیز سولفات آهن نمود. مهمترین ماده نشان داده شده در آنالیز سولفات آهن ، عامل Fe یا آهن آن است که البته در آنالیزهای دقیق تر قابل تقسیم بندی به آهن ۲ و آهن ۳ نیز می باشد. عدد مقابل این عامل نشان دهنده خلوص سولفات آهن است که البته تاثیر مستقیمی بر کیفیت و قیمت آن دارد.
اسیدیته و شوری که با علائم اختصاری Ec و pH نمایش داده می شوند هم از اهمیت زیادی به منظور مصرف در صنایع برخوردارند زیرا کم یا زیاد بودن آنها سبب اخلال در تولید محصولات می شود. در کشاورزی معمولا به شوری و فلزات سنگین سولفات آهن توجه می شود زیرا این عوامل می توانند برای سالها در خاک باقی مانده و به کیفیت آن صدمه وارد نمایند. بنابراین توصیه می شود چنانچه در شغل و حرفه خود قصد استفاده از سولفات آهن را دارید ، آنالیز آن را بررسی نموده و محصولی که مناسب مصرف در زمینه شغلی شما می باشد را تهیه نمایید.