آشنایی با رنگ بنتونیت ها

رنگ بنتونیت حاوی اطلاعات مهمی در مورد آن می باشد و از این طریق می توان پی به مطالب زیادی در مورد بنتونیت برد. بنتونیت یک ماده معدنی کاربردی در زندگی انسان بوده و که به صورت صنعتی و غیر صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. بنتونیت یکی از اعضای خانواده خاک رس است و در زیر مجموعه این ماده قرار دارد. در ساختار بنتونیت ها ، علاوه بر ماده اصلی تشکیل دهنده ، یعنی مونتموریونیت ، عناصر دیگری همچون کلسیم ، سدیم ، آهن ، آلومینیوم ، منیزیم ، سیلیسیم و … نیز یافت می شود. وجود هر یک از این عناصر و غالب بودن آن می تواند بر رنگ بنتونیت ماثر باشد.

انواع بنتونیت دارای موارد مصرف گوناگونی هستند. با توجه به اینکه ویژگی اصلی بنتونیت ، جذب آب و مایعات می باشد ولی وجود عناصر مختلف سبب می شود که از هر بنتونیتی نتوان برای هر صنعتی استفاده نمود. انواع اصلی این ماده به صورت بنتونیت سدیمی ، بنتونیت کلسیمی و بنتونیت آلومینیومی هستند که هر یک در صنعت خاصی مصرف می شود. دلیل نام گذاری این کانی های معدنی ، به علت وجود عنصر غالب در ساختار آنها است ، بعنوان مثال در ساختار بنتونیت سدیمی ، عنصر قالب سدیم می باشد.

رنگ بنتونیت سدیم دار معمولا سفید ، کرم یا صورتی بوده و ویژگی اصلی آن در جذب مقادیر زیاد آب است. از بنتونیت سدیم دار در تولید خاک بستر گربه ، بنتونیت چاه ارت (بنتونیت اکتیو) ، انجام امور ساختمانی و صنایع پتروشیمی به صورت گسترده استفاده می شود. همچنین بنتونیت سدیم دار در تولید غذای گرانول دام هم کاربرد دارد زیرا علاوه بر اینکه مانع از فساد خوراک دام می شود ، همچنین سطح سلامت گله را نیز بهبود می بخشد.

رنگ بنتونیت کلسیم دار می تواند به صورت سفید ، کرم یا سبز باشد. بنتونیت کلسیم دار توانایی زیادی در جذب روغن دارد به همین علت در صنایع تصفیه روغن و موارد آرایشی و بهداشتی مصرف می شود. این ماده حاوی کلسیم بوده و می توان از آن جهت تغذیه دام و طیور هم سود برد. رنگ بنتونیت نیز در کاربرد آن ماثر است بعنوان نمونه تنها می توان از بنتونیت سفید رنگ به عنوان ماده رنگ بر استفاده نمود.