پارافین یکی از محصولات مهم صنایع پتروشیمی است که در بخش صنعت و بهداشت کاربرد های زیادی دارد. پارافین از گذشته تا به حال نقش مهمی در شمع سازی داشته است و برای این منظور شهرت دارد ولی باید در نظر داشت که این محصول به منظور تولید روغن های خوراکی و صنعتی ، دارو ، کرم های آرایشی و بهداشتی ، کبریت سازی ، تولید لاستیک ، تولید واکس و چرم سازی هم کاربرد های گسترده ای دارد. در این مطلب به معرفی ۱۶ مورد از کاربرد های پارافین در منزل که کمتر با آنها آشنا هستیم می پردازیم.

موارد مصرف پارافین در منزل

۱- شمع سازی : با استفاده از پارافین در منزل شمع های دلخواه خودتان را بسازید.

۲- کشوی کمد و دراور : برای روان باز و بسته شدن کشو ها ، به آن ها پارافین بمالید.

۳- مداد شمعی : با استفاده از پارافین جامد و مقداری رنگ ، برای خود مداد شمعی درست کنید.

۴- زیپ : برای روان شدن زیپ و جلوگیری از گیر کردن آن ، به دندانه های زیپ پارافین بمالید.

۵- درب و پنجره : جهت باز و بسته شدن نرم و روان درب و پنجره ، به لولا ها و ریل آن ها پارافین بزنید.

۶- فولاد و آهن : ایجاد یک لایه پارافین بر روی فولاد و آهن مانع از اکسیداسیون و زنگ زدن آن ها می شود.

۷- پارو : به منظور جلوگیری از چسبیدن برف به پارو و برف روبی آسان تر ، مقداری پارافین به سطح پارو بمالید.

۸- پنیر : برای تازه نگهداشتن پنیر ، می توان آن را در پارافین مذاب فرو برده و بیرون آورد تا سطح پنیر را در بر بگیرد.

۹- اسکی : یکی از روش های روان کاری چوب اسکی جهت حرکت راحت تر آن بر روی برف ، پارافین زنی به کف آن است.

۱۰- بطری : می توان یک لایه پارافین خوراکی بر روی محتویات بطری ریخت تا یک لایه محافظ ایجاد نموده و مانع از فساد آن شود.

۱۱- سطل آشغال : به منظور جلوگیری از چسبیدن آشغال به سطل و ایجاد بوی نامطلوع ، سطح داخلی سطل آشغال را به پارافین آغشته نمایید.

۱۲- شکلات : اگر می خواهید شکلاتی که درست می کنید دارای سطحی براق باشد ، مقدار اندکی پارافین واکس خوراکی در شکلات مذاب بریزید.

۱۳- پوست : پارافین درمانی یک روش مناسب برای نرم شدن پوست دست و پا و صورت است. برای آشنایی با این روش ، صفحه پارافین تراپی را مطالعه نمایید.

۱۴- آهن آلات : به منظور نرم و روان کار کردن قطعات آهنی و فلزی ، این قطعات را گرم کرده و بر روی یک قالب واکس پارافین بمالید تا به خوبی قطعات را پوشش دهد.

۱۵- میوه : برای نگهداری طولانی مدت میوه جات ، آنها را در پارافین مذاب غوطه ور می کنند. لایه پارافین سرعت از دست دادن رطوبت میوه ها و پلاسیده شدن آنها را کاهش می دهد

۱۶- مربا و ژله : به عنوان نگهدارنده می توان مقدار اندکی پارافین خوراکی روی ژله یا مربای داغ ریخت تا لایه ای نازک بر روی آن ایجاد کرده و از فاسد شدن مربا و ژله به مرور زمان جلوگیری نمود.